søndag 2. april 2017

Tatt på fersken

Etter å ha besøkt Camp Villmark på fredag kriblet det i hele kroppen. Begynner jeg å få første vårforkjølelse? Neida, bare litt fiskefeber.
Pappa tok selvfølgelig med noen fiskeblader fra NJFF (Norsk Jeger og Fiskeforening) sin stand på messa. I en av disse bladene kunne han lese om "asfaltfiskerne". De fisket visstnok kun i Oslo-området og kunne vise frem god fangst, selv midt i Oslo-gryta. Pappa tenkte derfor at vi kunne kombinere fiske og pokémon go-jakt, og målet var selvfølgelig Frognerparken!
I jakt-og-fiskebladet var nemlig Frognerdammene nevnt som et av stedene hvor kilosørret gjemmer seg.


Vi kjørte av gårde tidlig søndag morgen og var klar for å fange storfisken. Av våpen valgte vi å ta med spinnere i alle mulige farger og størrelser. I tillegg hadde pappa gått til innkjøp av en stang til ultralett fiske. En liten 7 fots stang og en 500-snelle med ultratynt snøre.
Vi gikk ned til den sørlige dammen og dyppet snøret ikke langt fra sinnataggen. Deretter gikk vi rundt hele vannet før vi endte opp i kaféen til Oslo Museum. Der tok vi en kopp kakao og muffins. Skikkelig mat for sultne fiskere. Etter en liten pust i bakken bestemte vi oss for å prøve dammen i nordøst.

Der måtte vi klatre over steingjerdet for å komme oss nær vannet. Som sagt så gjort. Jeg gjorde et par prøvekast mens pappa skulle skifte spinner. Akkurat da pappa var klar for å kaste igjen la vi merke til en uniformkledd person kommende mot oss. Ifølge pappa var han vekter eller noe slikt. Han kunne fortelle at det vi gjorde ikke var lov!! Jeg fikk litt vondt i magen. Jeg hadde aldri trodd at det var ulovlig å fiske. Vi som hadde kjøpt fiskekort og alt mulig? Uansett, vi måtte bare pakke sammen å finne på noe annet. Hvorfor i alle dager skrev ikke NJFF i sin reportasje at dette var ulovlig? Samma det, sa pappa. Nå har vi jo tid til å jakte etter pokémons ;-)
Til neste gang: skitt fiske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar