mandag 24. juli 2017

Tuvas første fisk :-)

Etter et par dager uten fisking begynte kastearmen å dirre... Vi må ut! Jeg fikk overtalt pappa til å bli med på en liten tur i nærområdet. Tuva ble også med, og turen gikk til Lysakerelva. Der hadde pappa hørt at det var mye småfisk - noe som helt sikkert blir moro for oss små, og stor mulighet for at Tuva kan få sin første fisk på stang.
Jar Skole er et fint utgangspunkt for fiske i Lysakerelva
Vi kjørte til Jar Skole og parkerte. Rett over veien gikk det en sti ned til elvebredden, og her var det flust av fiskeplasser! Vi satte sammen stengene og satte på mark. Det enkleste er som regel det beste. Ved elvefiske har vi funnet ut at det enkleste er å bruke små kroker som vi trer mark på, med en liten blyklump som vi klemmer på sena ca. 10 cm. over kroken. På den måten flyter marken litt under overflaten nedover strømmen.
Vi fikk masse napp med en gang, men å kroke fisken viste seg å være en utfordring. Kan hende at de fleste var så små at de ikke klarte å gape over kroken! Vi gikk langsetter elva både oppover og nedover, men de fleste fiskene nøyde seg med å nappe. Jeg fikk opp et par småørret, men de satte  vi fort ut igjen. Vi begynte å gå tom for mark og det hastet litt hvis Tuva skulle få sin første fisk. Vi stoppet ved en liten foss og kastet uti, og her fikk Tuva endelig kroket en fisk. Den var så liten at vi oppdaget ikke at den var på før vi hadde sveivet helt inn :-)
Tuvas første fisk
Endelig! Da gjenstår bare lillesøster Maja...
Til neste gang: Skitt fiske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar